myre.jpg

Fritz Hansen

Myren:

Arne Jacobsen designede oprindelig Myren™ til kantinen i den internationale danske medicinalvirksomhed Novo Nordisk. I dag er Myren et af de fremtrædende ikoner i kollektionen. Men Myren var i sin tid tæt på at ende som endnu en prototype, fordi Fritz Hansen ikke var overbevist om stolens potentiale.

7’eren:

Samarbejdet mellem Arne Jacobsen og Fritz Hansen går tilbage til 1934. Men det var først i 1952, at gennembruddet kom med Myren™. Den blev efterfulgt af Serie 7™ i 1955, hvormed han og Fritz Hansen skrev deres navne ind i møbelhistorien. Arne Jacobsen var særdeles produktiv både som arkitekt og designer. Da Arne Jacobsen i slutningen af 1950erne designede Royal Hotel i København, designede han samtidig Ægget™, Svanen™, Svanen™ sofaen og Serie 3300™ til samme projekt.

Dråben:

Dråben™ blev designet af Arne Jacobsen i 1958 som en del af hans legendariske mesterværk, SAS Royal Hotel i København. Dråben blev produceret eksklusivt til hotellet sammen med Svanen™ og Ægget™ og kun i et meget begrænset antal. Efter mere end 50 års vinterhi er stolen nu relanceret. Dråben er en lille stol med stor personlighed og den er lige så frisk og sprudlende som nyt design samtidigt med at den bærer på en sjælden historie. Stolens design viser en flot kombination af imødekommenhed og bevægelsesfrihed og giver en overraskende behagelig siddekomfort.

 

Piet Hein-borde (Piet Hein, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen):

Bordserien omfatter Super-Ellipse™, Super-Cirkulære™ designet af Piet Hein og Bruno Mathsson og runde, kvadratiske og rektangulære borde designet af Arne Jacobsen. Det mest kendte i serien, Super-Ellipse bordet, blev inspireret af designeren Piet Heins løsning på et trafikproblem på Sergels Torg i Stockholm: en superelliptisk rundkørsel. Den opfindsomme form blev til som et resultat af hans matematiske tankegang. Denne variant af en oval havde nogle attraktive kvaliteter og så overraskende harmonisk ud uanset størrelsen. Formen, der tager udgangspunkt i en formel, er konstrueret uden ender, og det er grunden til, at Super-Ellipse bordet kan ses som et demokratisk bord, hvor alle pladser er ligeværdige. Piet Hein, Bruno Mathsson og Arne Jacobsen bidrog til designet af understellet til alle bordene. Bordene fås i mange forskellige former og størrelser. Med meget få undtagelser fås bordene med 3 slags finish: laminat, finer og linoleum. Afhængigt af bordets form kan der vælges mellem 3 slags stel: spændben af forkromet eller satinforkromet stål (design Piet Hein og Bruno Mathsson), 4- eller 6-grenet søjlefod af satinpoleret aluminium og en satinforkromet piedestal, eller shaker-understel af satinpoleret aluminium (design Arne Jacobsen).